Izrada sajta za procenitelja vrednosti nekretnina

Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Izrada-sajta-za-procenitelja-vrednosti-nekretnina

Usluge procenitelja vrednosti nekretnina su sve više tražene.  Oni su stručnjaci koji se bave određivanjem vrednosti nekretnina za različite svrhe. Najčešća potreba za angažovanjem procenitelja jeste prodaja, kupovina, iznajmljivanje, osiguranje ili procena vrednosti za poreze. Kako je tržište nekretnina poslednjih godina u Srbiji u ekspanziji tako su i ove usluge postale veoma tražene. 

 Agencija Strumark angažovana je od MMA Real Estate agencije za procene, koja je nova na našem tržištu, da joj napravimo prezentacioni, SEO optimizovan veb-sajt. Kao nova agencija shvatili su da im je šansa za razvoj poslovanja upravo u SEO optimizaciji, kao i da će sa novim i modernim sajtom u startu biti konkurentni u njihovoj oblasti poslovanja.

Cilj 1: Moderan i brz sajt sa jasnim pozivom na akciju

Izrada modernog sajta sa jasnim UX/UI dizajnom

Agencija MMA Real Estate iz Novog Sada osnovana je ove (2022) godine. Kao licencirani procenitelji, našli su se na spisku resornog ministarstva. Osim tog spiska, gde su u startu u zajedničkoj listi sa ostalim konkurentima, jedini marketing plan bio je izrada modernog sajta

 Cilj sajta je bio da se daju jasne informacije o vrstama nekretnina za koje vrše procenu, kao i da se da okvirna oblast na kojoj posluju. Osim toga, bilo je bitno da se kroz dizajn i tekstove prikaže profesionalni, i u istom momentu prijateljski, pristup svakom klijentu. Kroz uspešan UX/UI dizajn uspeli smo ostvarimo veoma visok procenat konverzija od posetilaca sajta (poziv na telefon i popunjavanje kontakt formulara). 

Sajt je izrađen na platformi WordPress uz korišćenje Elementor Pro page-buildera.

Cilj 2: Vidljivost u internet pretraživačima

SEO optimizacija sajta

Usluge procenitelja vrednosti nekretnina su specifične jer su klijentima njihove usluge uglavnom potrebne što pre kako bi mogli da nastave sa svojim planiranim aktivnostima. Cilj je jasan, rezultati u Gugl pretrazi za jasne ključne reči. Kako nije bilo vremena i materijala za pisanje opširnijih blog članaka, fokusirali smo se na jasne naslove, podnaslove kao i na stranicu u kojoj ćemo dati odgovore na često postavljana pitanja. Uz jednostavnu navigaciju i moderan dizajn, uspeli smo da za kratko vreme dobijemo brz, moderan veb-sajt koji je vidljiv u prvim rezultatima Google pretrage.

SEO optimizacija sajta za procenitelja vrednosti nekretnina

Kao agencija koja se nalazi u Novom Sadu, fokusirali smo se na ključne reči procenitelj vrednosti nekretnina Novi Sad, ali isto tako smo želeli (i uspeli smo u tome) da se pozicioniramo i za ostale gradove u blizini Novog Sada. 

Bonus usluga: Logo dizajn i vizuelni identitet

Jednostavan i jasan logo

Kao novoosnovana agencija, MMA Real Estate u momentu kada su nas kontaktirali za izradu sajta nisu imali svoj logo. Ime agencije i njena delatnost bile su glavne smernice ka krajnjem rezultatu, a to je jednostavan i jasan logo koji asocira na kvalitet i odgovornost, što su jasne karakteristike usluga koje MMA Real Estate pruža svojim klijentima.

MMA-Real-Estate-logo-dizajn

Rezultat: Prvi u organskoj pretrazi za ciljne ključne reči

Brz povrat investicije u sajt i osnova poslovanja

Posle veoma kratkog vremena sajt MMA Real Estate počeo je da izlazi kao prvi rezultat organske pretrage u internet pretraživaču Google. Kao rezultat toga, počeli su i upiti kao i pozivi koji u najčešćem broju slučajeva i završavaju kao pogođeni poslovi. 

Rezultati-u-gugl-pretrazi-Brz-povrat-investicije-u-sajt-i-osnova-poslovanja​

Zaključak: Dobar SEO može biti osnova poslovanja

SEO optimizovan sajt je investicija sa brzim povratom

Usluge procenitelja vrednosti nekretnina su usko vezani sa potrebama njihovih klijenata za tom uslugom. Kao što smo pomenuli, najčešće je ta potreba kod kupoprodaje nekretnina. Kao periodična potreba za uslugom koja se javlja veoma retko u životu običnog građanina, najčešći upiti za preporuku za procenitelja su od prijatelja ili od Gugla. Za MMA Real Estate njihov sajt je temelj nihovog poslovanja i investicija koja se isplatila (u njihovo slučaju) kroz nekoliko meseci.

Kontaktiraj nas ukoliko je i tebi potreban dobar sajt koji će razvijati tvoj biznis.

Pravo je vreme za novi sajt!

Zakaži besplatne konsultacije i saznaj sve o našem procesu izrade sajta. Rado ćemo ti pomoći oko svih nesuglasica. 

Još sa Strumark bloga:

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.