Poznate kompanije iz Srbije koje koriste WordPress za svoje sajtove

Picture of Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Poznate-kompanije-iz-Srbije-koje-koriste-WordPress-za-svoje-sajtove

WordPress je jedna od najpoznatijih platforma za izradu veb-sajtova. Teško je doći do tačnog podatka, ali procenjuje se da se oko 60-70% svih sajtova na svetu bazira na ovoj platformi.  WordPress je svoju popularnost stekao pre svega zbog jednostavnosti u korišćenju, velike zajednice stručnjaka koji se bave WordPress-om i pružaju podršku, velikom bazom dodataka za proširenje funkcija, kao i to što je pogodan za SEO optimizaciju.

 Ipak, i pored svih ovih prednosti, često se u javnosti čuju komentari kako WordPress nije dobar za velike kompanije i da se koristi uglavnom za izradu sajtova malih firmi ili blogova. Da bi razbili ovaj mit odlučili smo da nabrojimo 10 velikih kompanija iz Srbije koje koriste WordPress za svoje sajtove. Takođe, bavićemo se i svetski poznatim kompanijama koje takođe koriste WordPress.

Naftna industrija Srbije je danas jedna od najvećih kompanija u Srbiji, i kako kažu na svom sajtu, jedan su od najvećih budžetskih davaoca u Srbiji. 

Raiffeisen banka je jedna od vodećih banaka u Srbiji. U Srbiji posluje od 2001. godine kao prva domaća banka sa stopostotnim stranim vlasništvom.

SBB je jedan od vodećih kablovskih i internet provajdera u Srbiji sa tradicijom dugom 20 godina.

Dunav osiguranje je akcionarsko društvo za poslove osiguranja, reosiguranja, saosiguranja i ostalih usluga u ovoj oblasti. Jedini su u Srbiji koji su registrovani za više od 180 usluga svih vrsta životnih i neživotnih osiguranja.

Jaffa Crvenka je kompanija koja proizvodi konditorske proizvode koji su dobro poznati mnogim generacijama u Srbiji, a njihovi najpoznatiji proizvodi su Jaffa keks i Munchmallow.

Knjaz Miloš je jedna od najvećih kompanija za proizvodnju mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji, sa tradicijom dužom od dva veka. 

Addiko banka je jedna od većih banaka u Srbiji. Ova banka je nastala spajanjem Hypo Alpe-Adria Bank Srbija i Pireaus Bank Srbija u januaru 2016. godine. Addiko Banka ima široku mrežu filijala i bankomata širom Srbije, kao i razvijenu mrežu poslovnica u regionu.
Železnice Srbije je je državno preduzeće u Srbiji koje se bavi železničkim prevozom. Ovo preduzeće je osnovano 1884. godine i od tada je postalo važan deo srpskog transportnog sistema.
Galenika je je farmaceutsko preduzeće u Srbiji koje se bavi proizvodnjom i distribucijom lekova i medicinskih proizvoda. Ovo preduzeće je osnovano 1952. godine i od tada je postalo važan deo srpskog farmaceutskog tržišta.

Bambi je vodeća konditorska kompanija u regionu Zapadnog Balkana sa istorijom dugom 55 godina.

Zaključak: WordPress sajtovi mogu da zadovolje potrebe velikih i malih kompanija.

Pravi izbor za tvoj budući sajt

Ovaj članak je pokušao da razbije mit da je WordPress izbor samo manjih preduzeća. U primerima iznad smo izdvojili neke od zaista vodećih kompanija u Srbiji iz raznih oblasti. Sve gore navedene kompanije u momentu pisanja ovog članka koriste WordPress za svoje sajtove. U sledećem članku bavićemo se svetski poznatim kompanijama koje koriste WordPress za svoje veb prezentacije.

Saznaj više o našoj usluzi izrada sajtova

Prijavi se za naš newsletter

Novi članci sa našeg bloga mogu da ti sližu direktno na mejl.

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.