Poznate svetske kompanije koje koriste WordPress za svoje sajtove

Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Poznate-svetske-kompanije-koje-koriste-WordPress-za-svoje-sajtove

U prethodnom članku pisali smo o poznatim kompanijama iz Srbije koje koriste WordPress za svoje sajtove. U ovom članku bavićemo se svetski poznatim kompanijama koje takođe koriste WordPress CMS za svoje sajtova. 

10 svetski poznatih kompanija sa WordPres sajtovima:

The Walt Disney Company je američka medijska i zabavna kompanija koja je osnovana 1923. godine. Kompanija se bavi produkcijom i distribucijom filmova, televizijskih programa, muzičkih albuma i drugih sadržaja za zabavu. The Walt Disney Company poseduje nekoliko poznatih brendova, uključujući Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm i ESPN. Kompanija ima svoje odjeljenje za izradu zabavnih parkova i turističkih destinacija, kao i svoj online servis za streaming video sadržaja, Disney+.

Sony Music Entertainment (često skraćeno kao Sony Music) je globalna muzička izdavačka kuća koja je deo japanske korporacije Sony. Sony Music se bavi produkcijom, distribucijom i promocijom muzičkih sadržaja, uključujući albuma, pesama, muzičke video spotove i koncertne turneje.

PlayStation blog je online platforma koja se bavi promocijom i izveštavanjem o proizvodima i uslugama kompanije Sony Interactive Entertainment, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom videoigara i gaming opreme pod brendom PlayStation. Na PlayStation blogu se obično objavljuju novosti o novim igrama i ažuriranjima postojećih igara, kao i informacije o novim gaming konzolama i drugoj opremi.

Rok grupa Rolling Stones je jedna od najvećih i najdugovećnijih rokenrol grupa svih vremena. Osnovani su 1962. u Londonu, a ove (2022) su imali svetsku turneju povodom 60 godina od osnivanja benda. 

Dallas Mavericks su profesionalni košarkaški tim iz Dallasa, Teksas. Tim je osnovan 1980. godine i igra u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Dallas Mavericks su osvojili jedan NBA šampionski pehar 2011. godine, kada su pobedili Miami Heate u finalu NBA lige. Tim se takođe može pohvaliti sa mnogim uspesima u regularnom delu sezone, uključujući osam prvih mesta u diviziji i pet prvih mesta u konferenciji.

007 je serija britanskih triler filmova o fiktivnom tajnom agentu po imenu James Bond, koji se bavi različitim misijama za britansku tajnu službu MI6. Fransiza se bavi avanturama Jamesa Bonda, koji se suočava sa raznim neprijateljima i rešava zamršene zagonetke u svojim misijama. Bond je poznat po svojoj šarmantnosti, hladnokrvnosti i sposobnosti da se izvuče iz opasnih situacija.

Usain Bolt je jamaički trkač koji se smatra jednim od najboljih sprintera svih vremena. Bolt je osvojio olimpijske medalje na 100 i 200 metara na tri olimpijska takmičenja, uključujući zlatne medalje na ovim disciplinama na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Londonu 2012 i Riju 2016. Bolt je takođe osvojio mnoge druge medalje na svetskim prvenstvima i drugim takmičenjima, uključujući tri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Atini 2005, Berlincu 2009 i Moskvi 2013.

Bolt je poznat po svojoj brzini, tehnici i šarmantnom stilu trčanja. On je prvi čovek u istoriji koji je osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara na tri olimpijska takmičenja zaredom. Bolt je takođe postao poznat po svojim „čarolijama“ nakon pobeda, kada bi pokazivao svoj šarm i smisao za humor u intervjuima i na terenu. Bolt se trenutno bavi poslovima izvan atletike i ima razne druge interese, uključujući muziku i modu.

The White House je rezidencija i radno mesto američkog predsednika. Nalazi se u gradu Vašingtonu, D.C., i predstavlja simbol američke vlade i moći. The White House je izgrađen 1792. godine i od tada je korišćena kao rezidencija svih američkih predsednika.

The White House ima 132 sobe, 35 kupatila i 6 nivoa. U njoj se nalaze dve velike sale za sastanke, sala za govor predsednika i brojne druge prostorije za rad i odmor. The White House takođe ima lepu baštu i zelenilo, koje se prostire na 18 akrata.

The White House je poznata po svojoj arhitekturi i dizajnu, koji su izgrađeni u stilu georgijanskog kolonializma. To je jedna od najpoznatijih zgrada u svetu i često se pojavljuje u filmovima, televizijskim programima i drugim medijima. The White House je otvorena za turiste, ali samo nakon predhodnog rezervisanja.

Angry Birds je jedna od najpopularnijih mobilnih igara u istoriji i prešla je preko milijardu preuzimanja. Igrica je dostupna na mnogim platformama, uključujući iOS, Android, Windows Phone i druge. Rovio Entertainment je razvio mnoge dodatke i nastavke za Angry Birds, kao i spin-off igre i drugi sadržaj povezan sa igrom. Angry Birds je takođe postao poznat po svojim merchandising proizvodima, uključujući igračke, odeću, ukrase za kola i druge proizvode.

Microsoft News je online platforma koja se bavi izveštavanjem o aktuelnim vestima iz oblasti tehnologije, vestima iz kompanije Microsoft i ostalim zanimljivostima iz oblasti nauke i informacionih tehnologija (IT).

Zaključak: WordPress zadovoljava potrebe velikih kompanija u čitavom svetu

Pravi izbor za prezentacioni sajt ili web shop

 U primerima iznad izdvojili smo 10 svetski poznatih kompanije čiji sajtovi su, u momentu pisanja ovog članka, napravljeni uz pomoć WordPress platforme. WordPress sajtovi čine 60-70% svih sajtova koji se nalaze na internetu. 

Saznaj više o našoj usluzi izrada sajtova

Prijavi se za naš newsletter

Novi članci sa našeg bloga mogu da ti sližu direktno na mejl.

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.