Izrada sajta za izgradnju bazena i sauna

Picture of Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Izrada-sajta-za-izgradnju-bazena-i-sauna

Izgradnja bazena, sauna i Wellness i spa programa su poslednjih godina privredna grana koja ima veliki rast. Sve je više zainteresovanih klijenata, kako privatnih domaćinstava, tako i velikih turističkih objekata kakvi su hoteli i akva parkovi koji imaju potrebu za angažovanjem profesionalaca koji pružaju usluge iz ove oblasti. 

 Firma SMD Sistem iz Zrenjanina angažovala je našu agenciju za izradu sajta kojim su želeli da prezentuju sve svoje usluge, da prikažu svoje doskorašnje radove (portfolio) ali i da objavljuju tekstove relevantne za njihovu delatnost (blog). 

Cilj 1: Moderan sajt unikatnog dizajna

Moderan i jedinstven dizajn

 Kako bi se razlikovali od svoje konkurencije koja je veoma brojna, klijenti su zahtevali jedinstven, smeo i moderan dizajn njihovog novog sajta. Dizajn je prilagođen posetiocima, tj ciljnoj grupi koja je u potrazi za firmom koja će im ispuniti snove o izgradnji njihovog dugo željenog objekta za relaks. Boje, fotografije, ikonice, oblici i svi ostali elementi na sajtu asociraju na dobro raspoloženje, veselu atmosferu i prijatan osećaj. Ideja je da kroz dizajn komuniciramo ostvarenje njihovog krajnjeg cilja zbog koga su i došli na sajt.

 Na „Hero“ delu početne stranice veb-sajta postavili smo video koji se pojavljuje u pozadini glavnog naslova koji ima efekat ulaska sa desne strane. Kombinacija svih tih uvodnih elemenata koji kroz video i efektan tekst dodatno utiču na klijente da nastave sa razgledanjem sajta i daju im dodatni motiv za kontakt kroz poziv ili popunjavanjem formulara.

Ispod „Hero“ sekcije postavljen je zeleni element sa grupisanim ikonicama koje asociraju na sve usluge koje nudi firma SMD Sistem. Kroz jednostavan prikaz uspeli smo da posetiocu sajta za veoma kratko vreme predstavimo sve usluge koje naš klijent nudi. 

Cilj 2: Jednostavan prikaz svih usluga kroz dobar UX/UI

Jednostavna i brza navigacija kroz sajt

Jednostavna-i-brza-navigacija-kroz-sajt

 Veliki broj različitih opcija za svaku uslugu predstavljao je izazov za izradu jednostavne navigacije kako bi se uštedelo vreme posetiocima sajta i obezbedilo što bolje korisničko iskustvo kroz dobro organizovan itnterfejs sajta. Različite kategorije bazena smo odmah izdelili na početnoj stranici kao i kroz navigacioni meni, i tako za sve ostale usluge. Ovo je omogućilo osim brže navigacije, i jasan prikaz svih usluga i opcija koje se nude.

Izgradnja-bazena-i-sauna-Page-Speed-Insights

 Brzina učitavanja veb-sajta je jedna od glavnih stavki koje su nam bitne kod izrade sajtova. Sajt izgradnjabazenaisauna.com iako ima video na početnoj stranici, brzina učitavanja kod Guglovog alaza za testiranje brzine učitavanja, PageSpeed Insights, dobio je visoku ocenu 97/100

Cilj 3: Poseban prikaz završenih radova

Portfolio sa slajder galerijom

 Prikaz završenih radova veoma je bitan i portfolio stranica zahtevala je posebnu izradu strukture za što jednostavniji pregled. Svaki završeni objekat nudi opciju za horizontalno skrolovanje fotografija, kratak tekst i linkove za sajtove javnih objekata. Za ovu stranicu predviđeno je konstantno ažuriranje i postavljanje najnovijih radova.

Cilj 4: Zanimljivi tekstovi na temu bazena, sauna i wellness-a

Blog sa aktuelnim temama

 Kako su usluge za izgradnju bazena, sauna i wellness programa nešto za šta se klijenti ne odlučuju istog momenta, već su u pitanju odluke koje se donose nakon dužeg vremena razmišljanja i istraživanja. Ta istraživanja klijenata zagrejanih za usluge koje SMD Sistem nudi se obavljaju i kroz tekstove kakvi se nalaze na ovom blogu. U planu je svakako redovno objavljivanje članaka relevantnih tema koje interesuju ciljnu grupu. Cilj je pozicioniranje sajta kao autoriteta u ovoj oblasti, a kvalitetni tekstovi na blogu su pravi put ka postizanju tog cilja.

Cilj 5: Dobra optimizacija za internet pretragu

Dobar On-page SEO

Dobar-On-Oage-SEO

 Iako relativno nov sajt koji je svetlost dana na internetu video tek krajem meseca februara (2023) već nakon nekoliko dana možemo da vidimo adekvatne rezultate u organskoj pretrazi. On-Page SEO (optimizacija) odrađena je veoma pažljivo i kvalitetno. Pažljivo su birane ciljne ključne reči koje su kasnije implementirane u tekstove, naslove, opise i fotografije. Glavni cilj za dalju SEO strategiju jeste pisanje što kvalitetnijih tekstova na blogu kako bi se vremenom obezbedili organski linkovi ka ovom veb-sajtu.

Google-pretraga-bazeni-kljuc-u-ruke

Pravo je vreme za novi sajt!

Zakaži besplatne konsultacije i saznaj sve o našem procesu izrade sajta. Rado ćemo ti pomoći oko svih nesuglasica. 

Još sa Strumark bloga:

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.