Izrada sajta za advokata Labusa

Picture of Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Izrada-sajta-za-advokata-Luku-Labusa

Izrada sajta za advokata uvek je izazovan zadatak. Prvo, sajt advokata ne sme da se reklamira ni jednim vidom digitalnog marketinga zbog kodeksa profesionalne etike advokata, te SEO optimizacija ostaje kao jedini cilj sajta. Zbog ovog prvog izazova javlja se i drugi, a to je velika konkurencija u internet pretrazi.

Problem: Velika konkurencija u organskoj pretrazi

Kako novi sajt da se pozicionira u vrhu pretrage

Kada je velika konkurencija za određene ključne reči (u ovom slučaju „advokat novi sad“) strategija izrade sajta i SEO optimizacije mora biti pažljivo isplanirana. Plan za ostvarivanje cilja što bolje pozicije u Gugl pretrazi u ovom slučaju bio je iz nekoliko koraka:

  • Napraviti moderan, unikatan i pregledan sajt koji se u startu izdvaja od konkurencije kojoj je u najčešćim slučajevima potreban redizajn sajta
  • Fokus na tekstove (tekstovi na svim stranicama veb-sajta treba da su jasni, ne preterano dugački, i da šalju jasnu informaciju svim posetiocima)
  • Fokus na blog – redovno objavljivanje tekstova sa tematikom koja se najčešće pretražuje (na duže staze, ova strategija može da ostvari najbolje rezultate i uvek je preporučujem svojim klijentima)
  • Optimizacija brzine učitavanja (sporo otvaranje sajta je nešto što na duže staze odvraća posetioce od istog, a kao krajnji rezultat dobija se lošiji rezultat u rezultatima pretrage)
  • Fokus na link building (strategija postavljanja linkova ka veb sajtu na relevantnim izvorima)

Fokus na jednu uslugu uz jasan prikaz ostalih

Izdvojena usluga koja donosi najveći profit

Kako dogovaram izradu sajta sa klijentom, uvek postavim pitanje koju uslugu da izdvojim kao glavni fokus tj. cilj sajta. Izdvojena usluga je najčešće ona usluga koja klijentu donosi najveći profit. Često to nije najprodavanija usluga ili proizvod, jer često najprodavanija usluga ili proizvod ne znači da donosi i najveći profit. 

U slučaju sajta labuslaw.rs sa advokatom Lukom Labusom dogovoreno je da izdvojena usluga na koju ćemo posvetiti posebne taktike za SEO optimizacuju bude naknada štete.

Stranica-naknada-stete-LabusLaw

Tekstovi sa jasnim pozivom na akciju

Cilj svake stranice je konverzija

Posetilac sajta, osim što dobije sve neophodne informacije zbog kojih je i došao na određenu stranicu, trebalo bi da bude dodatno motivisan za načini akciju, tj konverziju kroz pažljivo ispisan tekst i jednostavnu navigaciju stranice. Osim što je posednim dizajnom vizuelno istaknut svaki bitan segment određene usluge, dodali smo i poseban deo sa odgovorima na najčešća pitanja. Svaka stranica usluga pažljivo je skrojena i za cilj ima popunjavanje kratkog kontakt formulara za besplatne konsultacije sa advokatom.

Stranica-naknada-stete-u-saobracaju

Redovno objavljivanje članaka iz oblasti prava

Blog sa aktuelnim pravnim savetima i iskustvima

Kako bi sam veb-sajt bio što bolje rangiran na internet pretraživačima, u sam sajt smo implementirali blog sekciju u kojoj se redovno objavljuju članci iz oblasti prava, aktuelnosti iz oblasti prava kao i članci čija su tematika najraznovrsnija pravna pitanja i odgovori.

Pravni-blog-LabusLaw

Rezultat: Moderan i brz sajt sa redovnim upitima

Brz povraćaj investicije

Osim što smo uspeli da napravimo jedinstven sajt sa modernim prikazom advokatskih usluga, uspeli smo i da svaku stranicu posebno izradimo po modelu landing (prodajne) stranice koja za cilj ima zakazivanje besplatnih konsultacija. Iako od objavljivanja veb-sajta nije prošlo ni mesec dana, već su ostvarene prve interakcije sa posetiocima sajta tj. budućim klijentima advokata Labusa.

Veb-sajt-labus-law-izrada-Strumark-agencija-za-dititalni-marketing

Bonus usluga: Vizuelni identitet

Logo dizajn i vizuali za društvene mreže

Estetika Dr Srdjan Maletin Stomatolog

Advokat Luka Labus zahtevao je zvučno ime veb-sajta i da sajt bude na ćirilici. Zajednički smo došli do naziva za sajt Labus Law, a pošto je sam sajt na ćirilici, za rešenje logotipa došli smo do ideje da predstavimo dva ćirilična slova L kao terazije koji su simbol prava tj advokature. 

Pravo je vreme za novi sajt!

Zakaži besplatne konsultacije i saznaj sve o našem procesu izrade sajta. Rado ćemo ti pomoći oko svih nesuglasica. 

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.