Naša preporuka za WordPress kurs

Picture of Ljubo Struharik

Ljubo Struharik

Nasa-preporuka-za-WordPress-kurs

Agencija Strumark je specijalizovana izradu sajtova i kao neko ko se bavi WordPress i Elementor sajtovima često dobijamo upite za savete i preporuku gde i kako naučiti WordPress. Takvi upiti najčešće dolaze od naših prijatelja i rodbine, ali nisu retki ni upiti preko ovog sajta, gde se mlađe osobe raspituju za praksu i savete oko edukacije. Kako su takvi upiti konstantni, odlučio sam da napišem ovaj članak gde ću opisati svoja iskustva oko učenja WordPress-a.

Internet je pun besplatnih i plaćenih kurseva

YouTube kada nešto zapne

YouTube je prenatrpan video klipovima u kojima su detaljno objašnjeni koraci oko izrade WordPress sajtova. Ipak, edukacija preko YouTube-a iako korisna, može stvoriti konfuziju kod apsolutnih početnika. YouTube tutorijale je najbolje gledati kada se savladaju osnove oko izrade WordPress sajtova, jer se često desi da početnici krenu sa praćenjem YouTube kanala gde se neke osnovne stvari „podrazumevaju“ i na koje se obraća dovoljna pažnja, što kasnije za rezultat uglavnom ima greške koji pratioci ovih tutorijala imaju u praktičnom radu. Ove greške često stvaraju nesigurnost kod početnika što kasnije dovodi i do odustajanja od daljeg bavljenja WordPress-om. Da se razumemo, apsolutno preporučujem edukaciju preko YouTube-a kanala, i navešću nekoliko mojih predloga, ali vrlo je bitno proći neke osnove od početka do kraja, a preporuku kako doći do tih osnova daću dalje u tekstu.

Evo nekoliko YouTube kanala koji imaju veoma kvalitetan WordPress sadržaj:

Preporuka za domaćeg predavača

Odlično "upakovane" osnove WordPress-a

 Kao neko ko se preko 10 godina bavi WordPress-om svestan sam za problem koji imaju svi početnici, a to je raznolik i uglavnom nepotpun WordPress edukacioni sadržaj. U poslednjih par godina situacija oko edukacije i kurseva se generalno popravila. Internet je postao prenatrpan raznoranim kursevima i to je super. Ali kada imamo visok kvantitet, izbor postaje znatno otežan, pogotovo ako uzmemo u obzir da za kurs, osim što moramo da uložimo novac, moramo da uložimo i svoje vreme, tako da izbor lošeg kursa može da bude dvostruki gubitak.

 Na našem tržištu (i jeziku) pojavilo se nekoliko WordPress kurseva. Ovim putem ih ne bih nabrajao, ali one koje sam preslušao su svakako kvalitetni. Ipak, iako nisam uspeo sve da pregledam, jedan kurs na koji sam sasvim slučajno naišao me je potpuno oduševio. Na jednom Live predavanju, kao gost se pojavio predavač za koga sam u startu prepoznao da se izdvaja po nečem jako posebnom a veoma bitnom u edukaciji, imao je talenat da prenese znanje. A znanje je svakako imao. I najavio je da će napraviti svoj kurs. Kurs još uvek nije bio gotov. Odmah smo stupili u kontakt, i pristao sam da budem jedan od prvih polaznika još nedovršenog kursa. To je bila najbolja odluka u mojoj profesionalnoj karijeri u poslednjih nekoliko godina.

I krenuo sam sa praćenjem kursa od nule. Bio sam presrećan što sam konačno uspeo da dođem do kursa u kojem je sve lepo posloženo od početka do kraja. Kako do sada nisam spomenuo o kom je kursu reč, prvo ću spomenuti ime predavača, a to je Milan Milićev. Za početak pogledajte video koji je mene naveo da kontaktiram Milana i kasnije uzmem njegov kurs:

WordPress i Elementor za sve

LevelAp kurs za početnike i profesionalce

LevelAp kurs je WordPress i Elementor kurs koji toplo preporučujem svima koji planiraju da se bave Veb dizajnom i svima onima koji se već bave Veb dizajnom i WordPress-om. Nekoliko mojih kolega je uzelo ovaj kurs i svi su oduševljeni. Milan je odlično podelio korake koji moraju da se prođu prilikom izrade WordPress sajta. Na bitne stavke se vraća i po nekoliko puta tako da budite sigurni da vam važni delovi neće promaći. Osim lekcija o WordPress-u i Elementor Page Builder-u, LevelAp kurs se bavi i samom organizacijom posla oko izrade sajta. Prateći korake tog procesa i prilagođavajući ga našoj agenciji, posao oko izrade sajtova postao je produktivniji i brži. Takođe, osim edukacije i saveta oko organizacije, mnogo je dobrih saveta što se tiče dizajna ali i načina na koji možete da dođete do prvih klijenata ali i na koji način da najpravilnije formirate cenu za izradu sajta. Ovo je veoma značajno za početnike, ali svakako nije zanemarljivo ni za osobe koje su godinama u Veb-dizajn biznisu.

Podrška zajednice formirane oko LevelAp-a

Mala ali aktivna zajednica

Tokom izrade WordPress sajtova, nije retkost da neke radnje krenu po zlu. Dešavaju se bagovi, greške, neke čudne situacije oko apdejtova i sl. i u takvim situacijama najčešće prizivamo u pomoć našeg sveznajućeg prijatelja zvanog Gugl. Pored Gugla, značajno je i prisustvo u zajednici kolega, a Milan je formirao grupu polaznika kursa i u toj grupi često se postavljaju pitanja i odgovori u vezi WordPress-a i Elementora, kao i najnovije vesti iz sveta WordPress-a. Ova zajednica meni lično veoma je vredna, jer za razliku od nekih većih WordPress i Elementor grupa, u ovoj grupi je značajno to što svi imaju zajedničko da su prošli (ili prolaze) LevelAp kurs.

Uz LevelAp je lakši put do saradnika i radnika

Poverenje u znanje polaznika ovog kursa

Često se desi da smo u agenciji zatrpani poslom pa su nam potrebni saradnici. Pre nego što se pojavio LevelAp kurs potraga za saradnicima (ili radnicima) bila je veoma komplikovana. Postoji bezbroj načina na koje se može izradi WordPress sajt i u tome i jeste sva čar WordPress-a, ali u toj raznolikosti u radu veoma je teško pronaći odgovarajućeg radnika ili saradnika. Rešenje je bilo da se uzimaju radnici bez ikakvog znanja WordPress-a (ali sa željom za učenje istog) i da se oni obučavaju po sistemu već uhodanog poslovanja. Takav način dolaženja do radnika je veoma komplikovan, dugačak i skup. Nakon odslušanog LevelAp kursa, u našoj agenciji više ne razmišljamo kako da dođemo do saradnika ili radnika. Jedini uslov za naše buduće radnike jeste odslušan LevelAp kurs i preporuka od Milana, tj potvrda da je polaznik prošao kroz sve lekcije i zadatke.

LevelAp-kurs-kako-da-se-prikljucis-kursu

Zaključak: Uvek topla preporuka za kvalitetan kurs

Preporuka kao odgovor na često postavljana pitanja

Kao što sam naveo na početku teksta, razlog za pisanje ovog članka jeste taj da na jednom mestu dam odgovore na pitanja koja često dobijam, a to su pitanja u vezi preporuke za dobar WordPress kurs. Pitanja kao što su „gde mogu da naučim Elementor?“, „kako da savladam WordPress?“, „kako da naučim da napravim sajt?“, „da li mogu da imam praksu u tvojoj agenciji?“ i mnoga druga pitanja, za mene imaju samo jedan odgovor, a to je Milan Milićev i LevelAp kurs.

Saznaj više o LevelAp kursu.

Prijavi se za naš newsletter

Novi članci sa našeg bloga mogu da ti sližu direktno na mejl.

Sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Više informacija potražite na zaštita privatnosti i politika kolačića.